Μπορούν οι κακές αναμνήσεις να αλλάξουν τον τρόπο που νιώθετε για το αγαπημένο σας άρωμα;

Μπορούν οι κακές αναμνήσεις να αλλάξουν τον τρόπο που νιώθετε για το αγαπημένο σας άρωμα;

Για τους περισσότερους από εμάς, το άρωμα προκαλεί βαθιά συναισθήματα και νόημα. Όπως ένα τραγούδι, μπορεί να σας επαναφέρει αμέσως σε μια στιγμή, μια αίσθηση ή μια ανάμνηση του τόπου που ήσασταν όταν το μυρίσατε για πρώτη φορά. Η προσκόλλησή σας σε ένα άρωμα μπορεί να είναι τόσο βαθιά που γίνεται μέρος της ταυτότητάς σας – ένας συγκεκριμένος οσφρητικός δείκτης που σχετίζεται με το ποιοι είστε και πώς θέλετε να σας φαίνονται, ακόμη και να σας θυμούνται. Και ένα νέο άρωμα, σαν ένα δραστικό κούρεμα, συνοδεύει συχνά μια σημαντική προσωπική αλλαγή. Όταν σκέφτομαι τη δική μου σειρά αρωμάτων, αισθάνομαι ότι κοιτάζω ένα αρωματικό τραγούδι της ζωής μου.

Όταν συμβαίνουν μεγάλες στιγμές ζωής, η επιθυμία να επανεκκινήσετε το άρωμά σας είναι μια φυσιολογική, υγιής απάντηση. «Υπάρχει κάποια ψυχολογική και νευροβιολογική βάση για να θέλετε να αλλάξετε το άρωμά σας», λέει η Julie Walsh-Messinger, ψυχολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Dayton, η οποία επικεντρώνεται στην οσμή, τα συναισθήματα και την κοινωνική συμπεριφορά. «Η αλλαγή διανοητικά μας δίνει δύναμη και επηρεάζει τα συναισθήματά μας. Αν περάσετε έναν χωρισμό, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μυρίσετε κάτι που σας κάνει να στεναχωριέστε. Η αλλαγή του αρώματός σας είναι εύκολη. Σας βοηθά να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας, σας επιτρέπει να μείνετε μακριά από τις παλιές αναμνήσεις και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε νέες ».

Δεν είναι μυστικό ότι η όσφρησή μας προσφέρει έναν από τους ισχυρότερους δεσμούς με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μας.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s