Το Σώμα και τα 7 πεδία ενέργειας του

‘Εχεις νιώσει ποτέ μια δυσφορια,έντονο άγχος η κάποιο άλλο συναίσθημα δυσφορίας ;Αν ναι τότε σε νιώθω, το σώμα μας έχει 7 ενεργειακά κέντρα, που λέγονται τσάκρα αυτά βρίσκονται στην περιοχή της σπονδυλικής μας στήλης και το κάθε απο αυτά παίζει ένα διαφορετικό ρόλο.

Τα τσάκρα λοιπόν αποτελούν μπάλες στρογγυλής ενέργειας και παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε αλλα και μερικές φορές στην δυσκολία που νιώθουμε, τι εννοώ με αυτό;

Παράδειγμα:

Αν εγώ έχω πρόβλημα στο κομμάτι της επικοινωνίας και της έκφρασης ειναι επειδή ειναι μπλοκαρισμένο το τσάκρα της επικοινωνίας μου που βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού, οπότε δεν μπορώ να εκφράσω ελεύθερα αυτά που νιώθω και αισθάνομαι και με αυτό τον τρόμο παγιδεύονται μέσα μου και γίνονται άγχος,στεναχώρια,ντροπή κλπ

Τα τσάκρα η αλλιώς τα πεδία ενέργειας στο σώμα μας παίζουν σημαντικό ρόλο ,καθώς επηρεάζουν περισσότερο την ζωή μας απο ότι περιμένουμε.

Πάμε όμως παρακάτω να δούμε τι ειναι :

Τι είναι τα τσάκρα και η επίδραση τους στο σώμα

Περίληψη Τσάκρα

 1. The Root Chakra (Mudhara)
  Χρώμα: Κόκκινο
  Εντοπίζεται: Η βάση της σπονδυλικής στήλης
  Το Root Chakra είναι υπεύθυνο για εμάς να αισθανόμαστε γειωμένοι και υποστηριζόμενοι. Σχετίζεται επίσης με το να είμαστε συνδεδεμένοι με τη Γη και άλλα όντα.
 2. Ιερό Τσάκρα (Svadhisthana)
  Χρώμα πορτοκαλί
  Εντοπίζεται: Η βάση του στομάχου
  Το ιερό τσάκρα συμβάλλει στην ευχαρίστηση και τη σεξουαλική ενέργεια. Σχετίζεται με το πώς εκφράζουμε τη σεξουαλικότητα και τα αναπαραγωγικά μας όργανα.
 3. Ηλιακό πλέγμα τσάκρα (Manipura)
  Χρώμα: Κίτρινο
  Εντοπίζεται: Η περιοχή του στομάχου
  Το Solar Plexus Chakra συμβάλλει στο «εσύ», περιλαμβάνοντας ταυτότητα και αυτοπεποίθηση. Σκοπεύει να συμβάλει στη διαύγεια στη λήψη αποφάσεων και την εμπιστοσύνη.
 4. Heart Chakra (Anahata)
  Χρώμα: Πράσινο
  Εντοπίζεται: Η περιοχή του στήθους
  Το Τσάκρα της Καρδιάς σχετίζεται με την αγάπη και την ενσυναίσθηση. Η ενέργειά του μας βοηθά να ανοίξουμε την αγάπη για τον εαυτό μας, τις σχέσεις και να εστιάσουμε στη θετικότητα που κερδίζουμε στη σύνδεσή μας με τους άλλους.
 5. Τσάκρα του λαιμού (Vishuddha)
  Χρώμα: Ανοιχτό Μπλε
  Εντοπίζεται: Το κάτω μέρος του λαιμού
  Το τσάκρα του λαιμού επικεντρώνεται στην επικοινωνία. Η ενέργειά του σχετίζεται με το πώς εκφραζόμαστε, μιλάμε στους άλλους και λέμε την αλήθεια μας.
 6. Τσάκρα Τρίτου Ματιού (Ajna)
  Χρώμα: Indigo
  Εντοπίζεται: Μεταξύ των ματιών στην περιοχή του μετώπου
  Το Τρίτο Μάτι προορίζεται να απεικονίσει τη σοφία ή τη διαίσθηση. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε αυτή τη διαίσθηση μέσω διαλογισμού και αγκαλιάζοντας την εσωτερική μας σοφία.
 7. Crown Chakra (Sahasrara) Μωβ
  Χρώμα: Βιολετί
  Εντοπίζεται: Στέμμα του κεφαλιού
  Το Τσάκρα του Στέμματος σχετίζεται με τη σχέση μας με το Θείο. Μας συνδέει ενεργειακά με μια ανώτερη δύναμη που θα μπορούσε να είναι ο ανώτερος εαυτός μας, ο Θεός, το Σύμπαν ή οποιαδήποτε άλλη θεότητα πιστεύετε.

Tι μπλοκάρει τα τσάκρα;

Ενδείξεις για πιθανά μπλοκαρίσματα:


Το 1ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει πιθανότατα να μην έχετε πολλές αντοχές και άμυνες. Κουράζεστε γρήγορα από το παραμικρό και αυτό σας οδηγεί στο να κάνετε άσχημες σκέψεις, να νοιώθετε αβεβαιότητα και να θέλετε να τα παρατήσετε. Μπορεί να κρυολογείτε εύκολα ή το κρύωμα σας να αργεί πολύ να περάσει και να σας ταλαιπωρεί. Μια άλλη χαρακτηριστική ένδειξη μπλοκαρισμένου 1ου τσάκρα είναι η δυσκοιλιότητα καθώς επίσης και η τάση να προσπαθούμε να βρούμε ασφάλεια μέσα από την ύλη, όπως το φαγητό ή τα υλικά αγαθά. Οι επιθυμίες σας σάς οδηγούν σε εντάσεις και καταστροφές.


Το 2ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε θέματα και προβλήματα γύρω από τη σεξουαλικότητά σας. Μπορεί το μπλοκάρισμα αυτό να εκδηλώνετε με προβλήματα που έχουν να κάνουν με άτομα του αντίθετου φύλου από εσάς αλλά όχι απαραίτητα μέσα σε μια σεξουαλική σχέση. Χαρακτηριστικά συμπτώματα του συγκεκριμένου μπλοκαρίσματος είναι η δυσκολία σωματικής επαφής, ακόμη και ένα χάδι να σας βγαίνει δύσκολα, η απουσία αυτοεκτίμησης και/ή οι έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις.


Το 3ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε κάθε τόσο ξεσπάσματα θυμού και έντασης ειδικά σε στιγμές που τα σχέδιά σας δεν υλοποιούνται ή με την εντελώς αντίθετη αντίδραση με το να αισθάνεστε δηλαδή εντελώς αβοήθητοι μπροστά στις δυσκολίες και να βλέπετε παντού εμπόδια. Η κατάσταση που επικρατεί γύρω σας αν υπάρχει το μπλοκάρισμα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε ότι ο λόγος σας δεν περνάει και ότι οι άλλοι δε σας ακούν και δε σας καταλαβαίνουν. 


Το 4ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε υπερβολικά υψηλές άμυνες απέναντι στον πόνο σωματικό ή ψυχικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι δεν παίρνετε αγάπη και αυτό ισχύει γιατί εσείς δεν είστε ανοιχτοί στο να δεχτείτε την αγάπη και από την άλλη αν το μπλοκάρισμα είναι πολύ έντονο μετά από κάποιο σοκ ή αν υπάρχει πολύ καιρό τότε μπορεί να έχετε και εκδηλώσεις του σε καθαρά σωματικό επίπεδο όπως προβλήματα με την καρδιά σας ή συνεχόμενα ατυχήματα στην περιοχή του θώρακα ή ακόμη και να έχετε μια σχέση που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο σεξ.


Το 5ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο μπορεί να σας κάνει να έχετε προβλήματα στην εκφορά του λόγου, να δυσκολεύεστε να μεταφέρετε καθαρά τη σκέψη σας στους άλλους και ακόμη να χρησιμοποιείτε υβρεολόγιο στην καθημερινότητά σας. Αν το μπλοκάρισμα είναι προχωρημένο τότε αυτό μπορεί να σας φέρει πόνους στα άκρα, σίγουρο τραυλισμό και εγκλεισμό σας σε ένα περιοριστικό και μονότονο περιβάλλον.


Το 6ο τσάκρα:

Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να μπερδεύετε τη φαντασία με την πραγματικότητα και συχνά να παίρνετε λάθος αποφάσεις γιατί δεν κάνετε σωστή εκτίμηση των καταστάσεων. Μπορεί να έχετε προβλήματα στην όραση τα οποία επιδεινώνονται όσο περισσότερο αφήνετε το μπλοκάρισμα να υπάρχει. Από την άλλη μπορεί να λειτουργείτε υπερβολικά εγκεφαλικά και λογικά και να απορρίπτετε οτιδήποτε δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.


Το 7ο τσάκρα:

Δε μπορεί από τη φύση του να είναι μπλοκαρισμένο. Είναι ή δεν είναι ανοιχτό. Δεν είναι ανοιχτό όταν δε μπορείτε να δεχτείτε ανώτερες πνευματικές αλήθειες και όταν είστε πάρα πολύ έντονα εγκλωβισμένοι μέσα στη δυϊκή σκέψη. 

Τα ΤσάκραΘετική Άποψη   Αρνητική
Τσάκρα 1οΑγνότητα Πόθος, ασέλγεια
Τσάκρα 2οΕπίκληση Θυμός, μίσος, κακία
Τσάκρα 3οΕιρήνη, ηρεμία Πλεονεξία, απληστία φόβος
Τσάκρα 4οΑγνή θεία αγάπη  Λήθαργος, νωθρότητα, οκνηρία
Τσάκρα 5οΔημιουργική δύναμη τελειότητας Φθόνος και επιθυμία για προσωπική επικράτηση  
Τσάκρα 6ο Συγκέντρωση και αφιέρωση Υπερηφάνεια, διανοητική αλαζονεία
Τσάκρα 7ο  Φωτοστέφανο. συνάφεια με το χριστικό κέντρο     Καμία

Πώς «καθαρίζονται» τα Τσάκρα

Επιλέξτε ένα σημείο ήσυχο όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Φροντίστε ο φωτισμός να είναι χαμηλός και «γλυκός» ώστε να μην σας αποσπά την προσοχή. Καθίστε άνετα σε μια καρέκλα με μπράτσα, με την πλάτη ίσια, τα πόδια να πατούν καλά κάτω και τα χέρια χαλαρά στα μπράτσα της καρέκλας, ή ξαπλώστε κάπου ανάσκελα με το σώμα ίσιο και με ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τον αυχένα. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσετε και να διώξετε όλες τις ανεπιθύμητες σκέψεις.

Όταν αισθανθείτε χαλαροί και έτοιμοι να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε την προσοχή σας στην περιοχή του 1ου Τσάκρα. Πάρτε βαθιές αναπνοές και οραματιστείτε με κάθε εισπνοή όλη την αρνητική ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί σε εκείνη την περιοχή να σχηματίζει μια μαύρη σφαίρα. Με κάθε εκπνοή, οραματιστείτε αυτήν την σφαίρα να αποβάλλεται από το σώμα σας και να φεύγει μακριά. Επαναλάβετε 5-7 φορές. Μετά, με κάθε εισπνοή οραματιστείτε την περιοχή αυτή του σώματος να περιβάλλεται από ένα ζωηρό, καθαρό, κόκκινο φως ενέργειας το οποίο δυναμώνει και επεκτείνεται με κάθε εκπνοή. Επαναλάβετε 5-7 φορές. Με την ίδια διαδικασία συνεχίστε στα υπόλοιπα Τσάκρα, ξεκινώντας πάντα από κάτω προς τα πάνω, αλλάζοντας κάθε φορά μονάχα το χρώμα δύναμης ανάλογα με το Τσάκρα (όπως αναφέρονται τα χρώματα παραπάνω). Μπορείτε να οραματιστείτε το κάθε Τσάκρα είτε σαν ένα σημείο, είτε σαν μια σφαίρα, είτε σαν μια «ζώνη» που περιβάλλει το σώμα γύρω από το σημείο του αντίστοιχου Τσάκρα.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s