Τι προσωπικότητα είσαι τελικά;

Όλοι μας έχουμε περάσει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο κάνοντας quiz στο Internet. Αν είστε από τους ανθρώπους που ξεκινάνε να κάνουν σοβαρά τεστ προσωπικότητας και καταλήγουν να κάνουν quiz που μαντεύουν την ηλικία σας με βάση τις προτιμήσεις σας στα burger, μας νιώθετε.

Αυτή τη φορά όμως βρήκαμε ένα τεστ προσωπικότητας το οποίο είναι τρομακτικά έγκυρο. Το τεστ των 16 προσωπικοτήτων βασίζεται σε ψυχομετρικές έρευνες και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και επιστημονικές μεθόδους ερωτήσεων, και τα αποτελέσματά του είναι τρομακτικά έγκυρα – τουλάχιστον σε εμάς που το δοκιμάσαμε! Όταν δείτε τα αποτελέσματα, μπορεί να αισθανθείτε αρκετά περίεργα, και να νιώσετε ότι κάποιος επιτέλους σας κατανοεί σε ένα πρωτόγνωρο και βαθύ επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτό το τεστ, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε 16 μεγάλες κατηγορίες, με βάση το αν είναι περισσότερο εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς, αν ακολουθούν την πρακτικότητα ή το ένστικτό τους, αν τις αποφάσεις τους τις καθοδηγεί το μυαλό ή η καρδιά τους κι αν ειναι περισσότερο οργανωτικοί κι αποφασιστικοί ή περισσότερο αυτοσχεδιαστικοί και ευέλικτοι. Τέλος, υπάρχει μια παράμετρος που σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση και την ηρεμία, και λειτουργεί προσθετικά στις κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους 16 τύπους προσωπικότητας μπορεί να είναι περισσότερο αποφασιστικός ή περισσότερο ασταθής.

Το τεστ είναι απολύτως δωρεάν και είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά, ενώ ως εργαλείο θεωρείται τόσο έγκυρο, που χρησιμοποιείται και από επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού. Προϋπόθεση για να γίνει σωστά, είναι να απαντάτε με ειλικρίνεια, ακόμα κι αν η απάντηση δεν σας αρέσει, και να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Μπορείτε να κάνετε το τεστ εδώ.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s