Προσλαμβάνεσαι! -Χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Το να βρεις δουλειά, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, μερικές φορές είναι όλο στο μυαλό μας, καθώς αφήνουμε το άγχος μας, να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί για να πάρουμε τη δουλειά και να μπούμε στον κόσμο των συνεντεύξεων.

Όλα, ξεκινούν από το μυαλό μας, μερικές φορές, από τις σκέψεις μας που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα έρθουν τα χειρότερα σενάρια και θα αποτύχουμε στη συνέντευξη και θα χάσουμε την ευκαιρία να μας διαλέξουν.

Όλα όμως, φαίνονται ,πιο εύκολα όπως νομίζουμε, στα επόμενα βήματα θα αναλύσουμε γιατί;

Ας ξεκινήσουμε με τους πιο σημαντικούς κανόνες της συνέντευξης!

Χρήσιμες συμβουλές για να βρείτε τη δουλειά!

1.Ενδυματολογικός κώδικας

Από το πιο άπλο ντύσιμο στο πιο επίσημο

Αν θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση και να πάρετε την δουλειά που θέλετε, πρέπει πρώτα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σωστά, πρέπει να ακολουθήσετε τον κώδικα ενδυμασίας της εταιρείας, για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας περισσότερο.

Να είστε θετικοί και ανοιχτόμυαλοι

Το δεύτερο πράγμα ,που πρέπει να προσέξετε και θα σε βοηθήσει επίσης ,είναι η στάση του σώματος σας και η οπτική σας, να είστε θετικοί και να χαμογελαστοί, να δείχνετε φιλικοί και να είστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε.

Κάντε έρευνα σχετικά με το πεδίο εργασίας σας

Αναζητήστε μερικά πράγματα ,σχετικά με την εταιρεία που κάνετε αίτηση ,για να λάβετε πληροφορίες και να μάθετε για την ιστορία και τη φιλοσοφία, ώστε να πάρετε μια γενική ιδέα για αυτήν.

Πορτοφόλιο

Φροντίστε να έχετε ένα ,προσωπικό πορτοφόλιο, της δουλειάς σας, να δείξετε μερικά δείγματα από αυτό που κάνετε, ένας ωραίος τρόπος να δείξετε την ποιότητά της δουλειάς σας και επιπλέον να είστε πιο αξιόπιστοι.

Αναπνέω!

Πριν από τη συνέντευξη, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να χαλαρώσετε, γιατί αν αισθάνεστε άγχος μπορεί να χάσετε τον έλεγχο και να ξεχάσετε εντελώς τα λόγια σας. Επομένως, προσπαθήστε να χαλαρώσετε πριν ξεκινήσετε τη συνέντευξη, φορέστε τα ακουστικά σας και ακούστε μουσική

Και στο τέλος της συνέντευξης μην ξεχνάτε το τελευταίο βήμα, πείτε τους ευχαριστώ και χαιρετήστε τους ευγενικά, δείξτε πόσο καλές συμπεριφέρεστε και μπείτε στο top 10 των ατόμων που θα επιλεγούν.

Ορίστε λοιπόν μερικά βήματα για να πάρετε τη δουλειά, μην φοβάστε ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα κι αν πάρετε ένα όχι-όχι, τουλάχιστον ,προσπαθήσατε, δεν σταματάτε εκεί, συνεχίζετε και μην ανησυχείτε ,η επιτυχία θα έρθει τελικά, όλα ξεκινούν από εσάς!

Από την καρδιά μου για εσάς, Καλή τύχη!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s