Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα οράματος για να έλξετε αυτά που θέλετε!

Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα οράματος για να έλξετε αυτά που θέλετε!

Ο καθένας έχει κάτι που θέλει να ζωντανέψει. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να το δείτε πραγματικά; Εάν δεν έχετε όραμα και αγωνίζεστε να εντοπίσετε τι θέλετε και πού θέλετε να πάτε, είναι δύσκολο να αποκτήσετε έλξη. Χωρίς σαφές όραμα, είναι δύσκολο να κατευθύνεις τις προσπάθειές σου με τρόπους που εξυπηρετούν τους στόχους σου. Είναι επίσης δύσκολο να προσελκύσετε την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζεστε. Εκεί μπαίνει ένας πίνακας όρασης.

Μπορεί να έχετε ακούσει ανθρώπους να μιλούν για την εκδήλωση, την ιδέα ότι μπορείτε να προσελκύσετε το όραμα των ονείρων σας στη ζωή σας με το να το σκεφτείτε. Στην πραγματικότητα, τα όνειρά μας δεν εκδηλώνονται από μόνα τους. Η επίτευξη των στόχων σας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας απαιτεί δουλειά. Ταυτόχρονα, βοηθά να έχετε ένα λεπτομερές όραμα και μια πίστη στη δική σας ικανότητα να μετατρέψετε αυτήν την οπτικοποίηση σε δράση. Και από τη δράση στην πραγματικότητα.Οι πίνακες όρασης είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που σας βοηθά να δημιουργήσετε αυτό το εστιασμένο όραμα και να ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία εκδήλωσης.

Τι ακριβώς είναι οι πίνακες όρασης και λειτουργούν πραγματικά; Οι πίνακες όρασης έχουν να κάνουν με τις προθέσεις και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ποιες είναι οι προθέσεις σας. Ας εξερευνήσουμε πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα οράματος για τον εαυτό σας και πώς να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο μόλις τον κάνετε πραγματικότητα.

Τι είναι οι πίνακες όρασης;


Οι πίνακες όρασης είναι μια συλλογή εικόνων ή αντικειμένων που είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σας βοηθούν να εκδηλώσετε τους στόχους ή το όραμά σας. Αυτή η πλακέτα μπορεί να είναι φυσική ή ψηφιακή. Οι πίνακες Vision είναι εξαιρετικά ευέλικτοι. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εκδηλώσετε τους προσωπικούς σας στόχους ή να δημιουργήσετε μια οπτική αναπαράσταση μιας προσωπικής δήλωσης οράματος. Είναι ιδανικά για να σας βοηθήσουν να οραματιστείτε τη ζωή των ονείρων σας. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα οράματος για να περιγράψετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα οράματος για μακροπρόθεσμους στόχους, όπως η επίτευξη του 5ετούς σχεδίου σας. Ή μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ετήσιο πίνακα όρασης. Τα άτομα που χρησιμοποιούν πίνακες όρασης συνήθως τα τοποθετούν εκεί που θα τα βλέπουν συχνά. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν πίνακα όρασης σε έναν καθρέφτη που χρησιμοποιείτε για να προετοιμαστείτε το πρωί. Άλλοι θα προτιμήσουν να το κρεμάσουν σε έναν τοίχο σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούν συχνά.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας πίνακας όρασης;

Ο ουρανός είναι το όριο όταν πρόκειται για το τι πρέπει να συμπεριληφθεί σε έναν πίνακα όρασης. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να προσθέσετε εικόνες που σας εμπνέουν ή σας κάνουν να αισθάνεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κοιτάξατε μια εικόνα ή μια φωτογραφία που σας έκανε να νιώσετε κάτι. Πώς αισθανθήκατε? Είναι αυτό το συναίσθημα κάτι που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες σας;

Αυτό είναι που ψάχνετε όταν σκέφτεστε τι να συμπεριλάβετε στο ταμπλό σας.

Οι πίνακες όρασης περιέχουν επίσης εισαγωγικά που ευθυγραμμίζονται με το όραμά σας. Μπορεί να είναι:

Χειρόγραφο
Τυπωμένο και προσαρτημένο στον πίνακα
Σχεδιασμένο με καλλιγραφία
Κόψτε από ενδιαφέροντα υλικά, όπως παλιά πουκάμισα
Επιπλέον, ένας πίνακας όρασης μπορεί να περιέχει αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να προσαρτηθούν σε ειδικές αναμνήσεις που έχετε που σας υπενθυμίζουν τους στόχους σας.

Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι εκτός ορίων όταν πρόκειται για έναν πίνακα όρασης. Εάν είναι εφικτό να το προσθέσετε σε έναν πίνακα, μπορείτε να το δοκιμάσετε. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι αν θα σας βοηθήσει να εκδηλώσετε το όραμά σας ή όχι.

Πώς λειτουργούν οι πίνακες όρασης;

Γνωρίζετε ήδη ότι δεν μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας μόνο με το να τους σκέφτεστε (ή να τους ψέλνετε ή να τους γράφετε σε Χ χαρτάκια).

Δημιουργείτε έναν πίνακα από είδη χειροτεχνίας, αποκόμματα περιοδικών και άλλα διάφορα αντικείμενα. Πώς μπορεί κάτι τόσο απλό να σας βοηθήσει να θέσετε και να πετύχετε τους στόχους σας; Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται σαν μαγικό. Λοιπόν, δεν είναι πολύ μαγικό. Αντίθετα, σύμφωνα με τη Δρ. Έριν Έτοου του BetterUp, “Είναι η έννοια ότι οι σκέψεις προηγούνται της συμπεριφοράς. Οι νοοτροπίες οδηγούν συμπεριφορές που οδηγούν σε αποτελέσματα. “Οι πίνακες όρασης είναι αποτελεσματικοί επειδή είναι μια οπτική υπενθύμιση των προθέσεών σας και διαμορφώνουν τις σκέψεις και τις πράξεις σας.

Οι πίνακες όρασης σάς δίνουν μια σαφή κατεύθυνση για το πού θέλετε να πάτε σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Σας επιτρέπουν να οραματιστείτε ποιους στόχους θέλετε να επιτύχετε. Όταν δημιουργείτε έναν πίνακα φυσικής όρασης, μπορείτε ακόμη και να αγγίξετε αυτό που αντιπροσωπεύει το όραμά σας. Οι πίνακες όρασης είναι μια συνεχής υπενθύμιση του ποιες είναι οι προτεραιότητές σας. Μπορείτε να γνωρίσετε τον εαυτό σας λίγο καλύτερα ξεκαθαρίζοντας τι είναι αυτό που θέλετε.

Αυτή η οπτική υπενθύμιση σάς βοηθά να “εκδηλώνετε τα πράγματα που θέλετε” αναλαμβάνοντας δράση για να τα αποκτήσετε. Κάθε φορά που χρειάζεται να πάρετε μια απόφαση στη ζωή σας, ο πίνακας των ονείρων σας είναι εκεί για να σας υπενθυμίσει τι έχει σημασία για εσάς. Σκεφτείτε το ως μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι πίνακες όρασης είναι παρόμοιοι με το ημερολόγιο με αυτόν τον τρόπο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να θέσουν τους στόχους τους και να οραματιστούν αυτό που θέλουν γράφοντας τα πάντα. Αλλά οι πίνακες όρασης είναι ιδανικοί για άτομα που προτιμούν μια οπτική αναπαράσταση του ίδιου σκοπού.

Πώς να φτιάξετε έναν πίνακα οράματος για έλξετε αυτά που θέλετε!

Η δημιουργία ενός πίνακα όρασης μπορεί να είναι διασκεδαστική και εύκολη. Ασχοληθείτε με τον δημιουργικό, παιχνιδιάρικο εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε υπερβολικά τη διαδικασία. Ο δικός σας πίνακας όρασης είναι μόνο για εσάς και για εσάς, οπότε δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσετε με αυτόν.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια φυσική σανίδα όρασης που μπορείτε να την κρεμάσετε οπουδήποτε στο σπίτι ή το γραφείο σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Με αυτά τα 5 απλά βήματα!

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά σας
  2. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε το όραμά σας
  3. Βρείτε εικόνες και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το όραμά σας
  4. Τακτοποιήστε τα υλικά σας
  5. Τοποθετήστε τον πίνακα όρασής σας εκεί που θα τον βλέπετε συχνά

1.Συγκεντρώστε τα υλικά σας

Για παράδειγμα, θα χρειαστείτε μια σανίδα ως βάση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σανίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως:

Συρμάτινες σανίδες
Λευκοί πίνακες
Μαγνητική πλακέτα για το ψυγείο σας
Φελλοσανίδες
Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε έναν τόνο σε νέα αντικείμενα για να φτιάξετε το όραμά σας, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους τύπους βάσεων. Αντίθετα, μπορείτε να κόψετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι από ένα κουτί που έχετε στο σπίτι. Ή, μπορείτε να αγοράσετε έναν μεγάλο πίνακα αφισών στο πλησιέστερο κατάστημα δολαρίων.

Θα χρειαστείτε επίσης εικόνες ή αντικείμενα για προσθήκη στον πίνακα. Αυτές οι εικόνες μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως:

Παλιά περιοδικά και κατάλογοι
Έντυπες εκδόσεις διαδικτυακών εικόνων
Παλιές φωτογραφίες
Καρτ ποστάλ
Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε κάτι για να ασφαλίσετε τα αντικείμενά σας στη βάση σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε στη διάθεσή σας ή να αγοράσετε αυτό που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε. Οι καρφίτσες και τα κλιπ λειτουργούν καλά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια κόλλας ή ταινία. Εάν φτιάχνετε μια μαγνητική πλακέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρούς μαγνήτες για να ασφαλίσετε τις εικόνες σας.

Το ψαλίδι θα σας βοηθήσει να κόψετε τις εικόνες σας.

Τέλος, θα χρειαστείτε μια ποικιλία εργαλείων χειροτεχνίας όπως στυλό, μαρκαδόρους, μπογιές, αυτοκόλλητα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τη σανίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο λίγα ή πολλά από αυτά τα υλικά θέλετε.

2.Αφιερώστε λίγο χρόνο για το όραμα σας


Πριν ξεκινήσετε τη χειροτεχνία, αφιερώστε περισσότερα από λίγα λεπτά για να ξεκαθαρίσετε το όραμά σας. Τι θέλετε να εκδηλώσετε με τον πίνακα σας; Γίνετε όσο πιο ξεκάθαροι μπορείτε στο όραμά σας. Μην βιαστείτε αυτό το βήμα. Είναι η βάση για ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο σας. Θα διαπιστώσετε ότι αποκτάτε ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια, καθώς δημιουργείτε τον πίνακα.

Μην αποσπάτε την προσοχή σας με άλλη ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, όπως να παρακολουθείτε τηλεόραση στο παρασκήνιο ή να μιλάτε με ένα μέλος της οικογένειας ενώ σκέφτεστε το όραμά σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε συνειδητοποιημένοι καθώς ξεκαθαρίζετε το όραμά σας. Μπορείτε να γράψετε ημερολόγιο σχετικά με αυτό εάν σας βοηθά να καταγράψετε πράγματα.

3.Βρείτε εικόνες και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το όραμά σας

Έχετε ήδη συγκεντρώσει τα υλικά σας. Τώρα, ήρθε η ώρα να τα προετοιμάσετε για να εμφανιστούν στον πίνακα σας. Εκτός από εικόνες, μπορείτε να βρείτε εισαγωγικά για να προσθέσετε στον πίνακα σας. Μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να τα γράψετε μόνοι σας με ένα ωραίο στυλό ή μαρκαδόρο.

Υπάρχουν στοιχεία που σχετίζονται με αναμνήσεις από τη ζωή σας που προκαλούν την αίσθηση που οραματίζεστε; Αν ναι, σκεφτείτε να το προσθέσετε στον πίνακα σας. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε αντικείμενα χειροτεχνίας, όπως υπολείμματα υφάσματος. Ή, μπορείτε να συμπεριλάβετε αντικείμενα από τη φύση, όπως κλαδιά δέντρων, εάν είναι λογικό με τους στόχους σας. Για παράδειγμα, η προσθήκη μερικών φύλλων ή πευκοβελονών θα μπορούσε να σας υπενθυμίσει ότι θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο στη φύση.

4.Τακτοποιήστε τα υλικά σας

Τώρα είναι ώρα να πάρετε όλα όσα έχετε ετοιμάσει και να κανονίσετε τη σανίδα σας. Διασκεδάστε με αυτό το βήμα. Η διάταξή σας πρέπει να σας εμπνέει. Δεν χρειάζεται να το βιαστούμε. Μη διστάσετε να παίξετε με διαφορετικές επιλογές διάταξης έως ότου αισθάνεστε ότι είναι κατάλληλο για εσάς. Αυτή η διαδικασία είναι μέρος της ανάπτυξης ενός σαφέστερου, πιο λεπτομερούς οράματος για το μέλλον.

Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας λείπει κάτι όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο. Μη διστάσετε να επιστρέψετε εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι νέο. Όταν τελειώσετε, ασφαλίστε τα πάντα στη θέση τους με συνδετικό υλικό της επιλογής σας. Μην ασφαλίζετε τα αντικείμενά σας πολύ γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε καρφίτσες ή κλιπ, είναι εύκολο να αλλάξετε τα πράγματα. Αλλά αν κολλάτε ή κολλάτε με ταινία τα υλικά σας, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξετε γνώμη μετά.

5.Αποθηκεύστε την εικόνα σας

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση της πλακέτας σας, ήρθε η ώρα να αποθηκεύσετε και να εξαγάγετε το αρχείο σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να εξαγάγετε έναν πίνακα Pinterest, επομένως αυτό ισχύει μόνο για ένα εργαλείο όπως το Canva.Μέσα στο Canva, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε και να εξαγάγετε την εικόνα σας δωρεάν. Ένας λογαριασμός επί πληρωμή θα σας επιτρέψει να εξάγετε περισσότερους τύπους αρχείων.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε με το εξαγόμενο αρχείο σας; Προσθέστε το στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας ή ως φόντο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να εκτυπώσετε τον πίνακα για να τον κρεμάσετε κάπου στο σπίτι σας. Εάν σκοπεύετε να εκτυπώσετε τον πίνακα σας, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του πίνακα είναι αρκετά μεγάλο για το τελικό μέγεθος εκτύπωσης. Ένας πολύ μικρός πίνακας θα φαίνεται θολός και με pixel αν εκτυπωθεί σε πολύ μεγάλο μέγεθος.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s